Säsongsstart. Del 1 av 13. De trodde att de hade mött sin fiende och sett ondskan men de trodde fel. Charlies död påverkar livet på ön samtidigt som en annan form av död närmar sig ön. Osannolika allianser formas och fiender blir vänner, men vem kan man lita på och är räddningen verkligen så nära som de tror?

De strandsatta inför ett svårt val. Ska de våga lita på att undsättningen är nära? Eller ska de tro på Charlies sista meddelande - att allt inte är som det verkar?


Naomi, som utgett sig för att vara en del av räddningsexpeditionen som ska rädda de överlevande från Oceanic flight 815, ligger på marken med en kniv i ryggen. Locke, som kastat kniven, är försvunnen. Ben står bunden vid ett träd, blodig med blåmärken över hela kroppen. I smyg vädjar han till Rosseau, som står i närheten, att ta med Alex därifrån - så långt bort ifrån platsen som möjligt. Han är övertygad om att de alla inom kort kommer att dö, nu när Jack fått radiokontakt med någon utifrån och räddningen tycks vara nära.

Hurley, Jin, Sayid står på stranden när Desmond ensam återvänder från undervattensstationen. Desmond berättar om det som hänt och att de måste varna Jack om att Naomi ljugit för dem och att Naomi inte är den hon utger sig för att vara. Hurley frågar var Charlie är och Desmond berättar att han är död. Alla blir mycket tagna av nyheten. De måste nu skynda sig att hitta de andra och varna dem för Charlies upptäckt.

Jack är övertygad om att räddningen nu är nära och hoppet sprider sig till de andra. När Jack en stund senare återigen får ett anrop på walkie-talkien upptäcker han att Naomi försvunnit från platsen där hon tidigare legat.

Del 1 av 13.